Projektmenedzsment képzések

5 ok, ami a céges sikerek útjában áll

Úgy érzi, teljes erőbedobással azon munkálkodik, hogy eredményesebb legyen üzletmenete? Szeretné a kezdetekkor kitűzött célokat megvalósítani, de nincs elegendő forrása a nagyobb megrendelések vállalásához? Gondolt már arra, hogy a probléma talán egészen másban keresendő? A meglévő erőforrások megfelelő kihasználása gyakran éppen az olyan aprónak tűnő dolgokon múlik, mint a szervezés. Budapesten egyre többen döntenek úgy manapság, hogy projektmenedzsment képzések keretein belül sajátítják el azt a tudást, ami a pontosabb tervezéshez és a határidőre történő teljesítéshez nélkülözhetetlen. Nézzünk most öt olyan területet, amelynek alaposabb átlátása sokat segíthet a változásban!

Projektmenedzsment képzések

  1. Kihasználatlan erőforrások

Mindegy, hogy munkaerőről vagy a gyártósorok optimális működtetéséről van szó, a kihasználásnak kiemelt szerep jut. Sokan nincsenek tisztában azzal, miként lehetne a rendelkezésre álló munkaerőt hatékonyan motiválni, valamint optimálisan kihasználni mindazokat az erőforrásokat, amelyeket a mihamarabbi tökéletes teljesítés szolgálatába lehetne állítani. Mindezek terén is egyfajta újféle látásmódot sajátíthatnak el azok, akik a projektmenedzsment terén otthonosan mozognak. A kishitűség és a középszerűséggel való megelégedés helyett tegye a mércét minden korábbinál magasabbra!

  1. A felelősség megállapításának hiánya

Fontos hangsúlyozni, hogy egy projekt időben történő teljesítésén akár a céges image is múlhat. Ha folyamatosak a késések, akkor az ügyfelek, megrendelők legközelebb olyan cég mellett döntenek, amelyek megbízhatóak e tekintetben. Annak érdekében viszont, hogy az egész projekt időben teljesíthető legyen, az egyes részfeladatok elvégzéséért mindenképpen felelősöket kell kinevezni. Ennek hiányában nem lesz kit személy szerint felelősségre vonni, ami pedig egyértelműen a hatékonyságra nyomja rá bélyegét. Amennyiben szeretné Ön és cége elkerülni az ebből adódó kellemetlenségeket, keresse fel a http://www.szinergia.hu/projektmenedzsment-kepzesek/capm-vizsgafelkeszito-kurzus/ weboldalt, ahol készséggel állnak rendelkezésére.

  1. Nem megfelelő kommunikáció

Napjainkban az internet a nap huszonnégy órájában e

kommunikáció

lérhető. Ha fennakadások vannak a hálózattal, még mindig ott a mobilnet vagy a telefon. Az ügyfelek azt várják el, hogy a kapcsolatfelvétel, rendelésleadás során a kommunikáció gyors és zökkenőmentes legyen. Ha napokat várnak az ügyfelek a válaszra, az biztosan nem fogja jó színben lefesteni a céget. A kommunikáció során is érdemes tehát a megbízhatóságra és a gyorsaságra törekedni.

  1. Motiválatlan munkavállalók

Az emberi munkaerőnél kevés fontosabb létezik. A megfelelő szakértelemmel és hozzáértéssel rendelkező alkalmazott nélkülözhetetlen, pláne akkor, ha jelentős tapasztalatot megkövetelő munkakörről van szó. De hogyan is várhatnánk el optimális munkavégzést úgy, ha nem kellően motivált a munkavállaló? S mivel lehet leginkább motiválni? Hát persze, hogy az anyagiakkal, a plusz juttatásokkal. Természetesen nem mehetünk el az emberi megbecsülés mellett sem, de mindez nem ér semmit, ha nem érzi úgy az alkalmazott, hogy közben pénzben mérhető eredménye is van odaadásának.

Projektmenedzsment képzés

  1. Az újdonságok elutasítása

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az aktualitásokkal való lépéstartás fontosságát. Mindegy, mely területen tevékenykedik, ha leragad az elavult technológiáknál, módszereknél, azzal garantáltan nem lép majd előre. Ilyen technikai és módszertani újításokat tartalmaz az alábbi budapesti tanfolyam: http://www.szinergia.hu/projektmenedzsment-kepzesek/pmp-vizsgafelkeszito-kurzus/. Rohanó világunkban az üzleti életben is célszerű folyamatosan tovább képezni magunkat, tanulni. A projektmenedzsment képzés hasznos lépés lehet annak érdekében, hogy sikerüljön rávilágítania olyan területekre, melyek üzletmenetét illetően nagyobb odafigyelést igényelnek.